800.000 mogelijkheden  •  Herbruikbaar  •  Gratis verzending boven € 20Meest gestelde vragen | Contact
Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

3D sjablonen

3d sjablonenMet 3D sjablonen kan u reliëf op een ondergrond aanbrengen. Door deze wat dikkere sjablonen te vullen met een pasta wordt een ontwerp voelbaar en geeft u een extra dimensie aan sjabloneren. 3D sjabloneren in 6 stappen.

1) Benodigdheden

3D-sjabloon van polypropeen 0,5 mm, 1,2 mm of Mylar 0,4 mm, schilderstape, pasta, verf en plamuurmes. Als pasta kan u het beste een poeder nemen dat u zelf kan aanmaken. Door water toe te voegen kan u de 'dikte' eenvoudig aanpassen. Met muurvullers al Albastine zijn prima resultaten te behalen.

2) Ondergrond

Zorg voor een vetvrije, schone en droge ondergrond. Als u het motief wilt herhalen of met losse letters werkt is het handig om een hulplijn aan te brengen met bijvoorbeeld schilderstape, krijt of potlood. Dit vergemakkelijkt het horizontaal verplaatsen van het sjabloon.

3) Bevestigen 3D sjabloon

Sjabloon na reinigen goed droogmaken om verdunning van de pasta te voorkomen. De sjabloon kan u vasthouden of plakken met schilderstape.

4) Sjabloneren

U kan het motief achteraf verven, maar u kan ook al vast verf door de pasta mengen. Vul het motief voorzichtig met het plamuurmes. Veeg de overtollige pasta voorzichtig weg. Voorkom te hard te drukken of bewegen van de sjabloon. Restjes zijn eenvoudig te verwijderen met uw plamuurmes.
Voor een meerlaags reliëf de pasta laten drogen tot het voldoende hard is voor een tweede laag, ongeveer 10 minuten. Na ongeveer 2 uur is de pasta uitgehard.

5) Reinigen

De sjablonen direct na gebruik reinigen met water en eventueel zeep.

3D sjabloneren

6) Verven

Als laatste stap kan u na het drogen van de pasta het sjabloon nog verven. Ook hiervoor kan u het sjabloon gebruiken. Door deze over de 3D afbeelding te plaatsen kan u dit snel en netjes schilderen.

Embossing

Embossing is een techniek om relief in papier aan te brengen. Dit kan met een embossingpen, machine, maar ook met embossingpoeder. Voor dit laatste kan u een gewoon sjabloon gebruiken, bijvoorbeeld van Mylar 0.2 mm. Sjabloneer niet met verf, maar met lijm. Vervolgens sjabloon verwijderen en embossingpoeder strooien over het papier. Overtollige poeder eraf kloppen en het papier boven een warmtebron laten smelten. U krijgt dan een rubberachtig motief.

embossingpoeder