Welke diameter moet ik nemen voor mijn sjabloon ?

Bij Sjablonen4You kan u sjablonen met een diameter van 0.1 tot 5 mm bestellen. De basisregel is hoe groter het sjabloon hoe dikker de diameter, maar hier zijn enkele uitzonderingen op.

Materiaal Diameter
in mm
Buigzaam
Mylar 0,1 / 0,2 / 0,3 / 0,4 / 0,5 Ja
Polypropeen 0,5 / 1,2 Ja
Polystyreen 1 / 2 Beetje
Foam 2 Ja

Uitzonderingen

  • Goedkoop sjabloon: Wanneer u op een vlakke ondergrond of met lijmspray gaat sjabloneren voldoet vaak ook een dunnere, en dus goedkopere, sjabloon.
  • Hogedrukspuit: Voor sommige toepassingen, bijvoorbeeld green graffiti, heeft u een sterker sjabloon nodig. U kan hiervoor een dikkere diameter nemen, maar ook een sterker materiaal, bijvoorbeeld Mylar of polypropeen
  • Rollen als verftechnieken: Wanneer u een verfroller gebruikt of gaat deppen of sponsen kan u het beste een dunne sjabloon gebruiken, bijvoorbeeld van Mylar.
  • Ronde ondergrond:Voor een ronde, gebogen ondergrond kan u het beste een buigzaam en dun materiaal als sjabloon nemen (zie onderstaande tabel).
  • Ruwe ondergrond: Een zacht materiaal als foam sluit beter aan op een ruwe ondergrond als structuurverf, granol of sierpleister, zeker wanneer u deze zelfhechtend maakt met lijmspray.
  • 3D sjablonen: Voor 3D-sjabloneren kan u een flexibel materiaal nemen als: polypropeen 0,5 mm of Mylar 0,4 mm.

Detail

De diameter blijkt weinig invloed te hebben om het detailniveau van een sjabloon. Meer over detail eigenschappen materialen »


Materialen vergelijken >