Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

Lijmspray voor zelfklevende sjablonen

Helaas verkopen wij geen lijmspray. Wel kan u hier een prijsvergelijking en tips voor het zelfklevend maken van sjablonen vinden. Bij een bouwmarkt, hobbywinkel en op internet kan u lijmspray kopen.

Werkwijze

U maakt een sjabloon zelfklevend door deze met lijmspray in te spuiten. Laat het sjabloon na het inspuiten minimaal 10 minuten drogen. Het sjabloon kan nu worden verwijderd en weer worden aangebracht. Voor 1 m2 heeft u 100 ml lijmspray nodig. Eventuele vlekken van de lijm zijn te verwijderen met wasbenzine. De laagste prijs hoeft niet altijd de beste lijmspray te zijn!

Voordeel

Het grote voordeel van zelfklevende sjablonen boven het afplakken met schilderstape of vasthouden met uw vingers is dat de contouren exact te sjabloneren zijn en de kans op lekken onder het sjabloon afneemt.

Prijsvergelijking lijmspray

Merk Volume Prijs (incl. btw) Prijs per 100 ml Online winkel
Bison 500 ml € 10,47 € 2,09 Tooltopper
Motip 400 ml € 9,95 € 2,48 TrailerPlus
Ami-Herpos 400 ml € 10,50 € 2,63 Obeeliks
Velpon 200 ml € 6,76 € 3,38 Vindiq office
Valvoline 400 ml € 13,80 € 3,45 Jonkergouw
Tesa 500 ml € 19,50 € 3,90 Rajapack
Bison 200 ml € 9,71 € 4,86 Office-deals
3M Re Mount 400 ml € 23,80 € 5,95 Vindiq office

Bodyart

Gebruik lijmspray bij bodyart, bijvoorbeeld voor tijdelijke tattoo's niet op de huid, maar spuit de sjabloon in.

Granol of sierpleister

Voor een ruwe ondergrond als structuurverf, granol of sierpleister kan u het beste sjablonen van foam gebruiken. Deze hechten het beste op bijvoorbeeld granol (sierpleister) met lijmspray.

Levensmiddelen

Sjablonen die u gebruikt op levensmiddelen kan u zelfklevend maken met suikerwater. Ook kan u een beetje water met aardappelzetmeel en suiker aan de kook brengen en dit vervolgens laten afkoelen. U heeft dan eetbare lijm.

Bewaren zelfklevende sjablonen

Voorkom het verstoppen van de spuitbus door deze ondersteboven te houden en net zolang in te drukken tot er geen lijm meer uitkomt. Doe plastic folie over de zelfklevende kant van het sjabloon bij het bewaren. De zelfklevende sjabloon droogt dan minder snel uit.

Permanente hechting

Lijmspray is ook te gebruiken als permanent hechtende lijm. U moet dan beide ondergronden inspuiten, even laten indrogen en de voorwerpen tegen elkaar aandrukken.