800.000 mogelijkheden  •  Herbruikbaar  •  Gratis verzending boven € 20Meest gestelde vragen | Contact
Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

Sjablonen snijden

sjablonen maken snijdenSjablonen zijn meestal gemaakt van speciaal papier of kunststof. Er zijn verschillende manieren om een sjabloon te snijden. Daarnaast zijn er nog hulpmiddelen als lichtkasten die het eenvoudiger maken om een ontwerp over te trekken. Het zelf snijden van sjablonen kan heel arbeidsintensief zijn.

Snijden niet nodig

Als je goed om je heen kijkt zie je veel voorwerpen dit geschikt zijn om mee te sjabloneren, snijden is dan niet nodig. Voorbeelden zijn gedroogde bladeren en oude sleutels. Deze hebben een karakteristiek silhouet waarmee mooie effecten op een eenvoudige en goedkope manier zijn te bereiken.

Mes

Het meest voor de hand liggend is het snijden van een sjabloon met een heel scherp mesje op een snijmat. Er zijn speciale mesjes om dit te doen: scalpelmesjes. Speciale snijmat van zelfherstellend kunststof met hulplijnen maken het snijden nog wat eenvoudiger. Ook kan het werken op een lichtbak handig zijn, je hebt dan wel een transparante snijmat nodig. Hoe dunner het materiaal, hoe beter te snijden.

Cirkelsnijder

Speciaal voor het nauwkeurig uitsnijden van rondjes bestaat er een cirkelsnijder voor rondjes in papier, folie, stof, dun karton of foto's. Speciaal rubber matje om een gaatje in het te snijden materiaal te voorkomen

Stansen

Tegenwoordig zijn er vele snijmallen om te stansen te koop. Met zo'n mal kan je goed vormen uit papier of dun karton drukken. Hiermee zijn snel sjablonen of lay-out-mallen te maken.

Sjablonenbrander

Kunststoffen tot 0,4 mm zijn heel goed met een sjablonenbrander te snijden, of beter smelten. Leg het voorbeeld op een glasplaat of tegel en trek het met de speciale hotpen over.

Snijplotter

Een snijplotter is een computer gestuurde snijmachine die met een zeer scherp mesje vormen uit een folie kan snijden. Meestal is dit vinyl. Kleine snijplotters beginnen bij € 400. De digitale tekening moet in vectoren en meestal een speciaal format worden omgezet om te kunnen snijden. Hoe dunner het materiaal, hoe beter te snijden.

Lasercutter (door derden)

Sjablonen4You maakt gebruik van lasers. Deze kunnen zeer precies, snel en ook dikker materiaal snijden. Sjablonen bestellen »


Toebehoren sjablonen snijden >