800.000 mogelijkheden  •  Herbruikbaar  •  Gratis verzending boven € 20Meest gestelde vragen | Contact
Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

Sjabloneren voorbeelden

Met sjablonen kan u op een eenvoudige en goedkope manier bijna alle oppervlakken decoreren. Niet alleen muren, maar nog veel meer. De mogelijkheden om te sjabloneren zijn haast onbegrensd. Hieronder treft u enkele voorbeelden aan.

muursjablonenMuren decoreren

Met muursjablonen kan u uw muren op een eenvoudige, snelle en goedkope manier van een prachtig motief voorzien. Zelfs voor beginners is dit haalbaar. Exact uitmeten van het motief is namelijk niet nodig, u kan dit op het oog doen. Muursjablonen »

airbrushAirbrush

Met sjablonen is snel een mooi airbrush resultaat te halen. In principe kan u hiervoor gewone sjablonen gebruiken. Freehand airbrush sjablonen zijn speciaal gemaakt om veel voorkomende vormen snel te spuiten. Freehand airbrush sjablonen »

embossing3D sjablonen

Met 3D sjablonen kan u reliëf op een ondergrond aanbrengen. Door deze wat dikkere sjablonen te vullen met een pasta wordt een ontwerp voelbaar en geeft u een extra dimensie aan sjabloneren. 3D sjabloneren in 6 stappen »

tijdelijke airbrush tattooTijdelijk tattoo's

Mylar sjablonen zijn heel geschikt om tijdelijke tattoo's te maken. Afhankelijk van het type huid blijven deze tattoo's 3 tot 10 dagen zitten. Voor deze toepassing is speciale verf te koop. Spuit niet de huid, maar het sjabloon in met lijmspray.

sjabloon op paardBody painting

Body painting met sjablonen beperkt zich niet tot het menselijk lichaam. Ook bij dieren zijn mooie effecten te bereiken. Dit paard heeft een vlinder op zijn bil en won er direct een prijs mee.

groene graffitiGreen graffiti

Een milieuvriendelijke manier van reclame maken is groene graffiti. Door met een hogedrukspuit en een sjabloon de straat als het ware schoon te spuiten kan u prachtige reclameteksten en afbeeldingen 'achterlaten'. Mos graffiti en regen graffiti zijn grappige varianten. Green graffiti »

taart sjabloonLevensmiddelen

Veel koks en bakkers gebruiken sjablonen om levensmiddelen te versieren. Een taart sjabloon kan je bijvoorbeeld gebruiken om suiker, cacao, icing of levensmiddelenkleurstof op marsepein of fondant aan te brengen. Naast taart en cupcakes zijn sjablonen ook te gebruiken voor het versieren van soep, koffie, toetjes en nog veel meer. Het meest gebruikt is mylar 0.3 mm, dit materiaal is ook goed af te wassen, zelfs in de vaatwasser.

koffiesjabloonCappuccino

Met een koffiesjabloon is met cacao een figuur op koffie, cappuccino, caffè latte of latte macchiato of chocomelk aan te brengen. Klop de melk goed stijf. Vul het kopje met het melkschuim tot de rand. Plaats sjabloon op het schuim, zorg dat het goed aansluit. Cacao strooien en sjabloon voorzichtig verwijderen. Het meest gebruikt is mylar 0.3 mm, dit materiaal is ook goed af te wassen, zelfs in de vaatwasser. Cappuccino-sjabloon maken »

militaire sjablonenOude legervoertuigen restaureren

Met letter- en cijfersjablonen zijn oude legervoertuig weer in hun oorspronkelijke staat te brengen. De Amerikanen gebruikt hiervoor meestal het lettertype Gunplay. Ook de kenmerkende US Army star en andere symbolen kan u vinden in ons assortiment. Legerletters en symbolen »

modelbouwModelbouw

In samenwerking met Battle Tanks Nederland hebben we sjablonen speciaal voor de modelbouw ontwikkeld vanaf 5 mm. U kan deze sjablonen op maat maken in mm en kiezen uit tekstsjablonen of figuren.

embossingEmbossing

Een totaal andere toepassing van sjablonen is embossing. Dit is een techniek om reliëf in papier te maken. Dit kan met een sjabloon op verschillende manieren. Onder mensen die zelf kaarten maken is embossing een populaire techniek.

papier scheurenPapier scheuren

Met een scheurmal is papier snel en mooi te scheuren. Trek het papier tussen duim en wijsvinger langs de ruwe kant van de scheurmal.

spuitsneeuw sjabloonSpuitsneeuw

Maak uw mooiste Kerstdecoraties op ramen en spiegels met spuitsneeuw. Omdat deze kunstsneeuw vochtig is kan u het beste kunststof sjablonen gebruiken. Meer tips spuitsneeuw »

zandstralenZandstralen of glasstralen

Glas, spiegels en steen zijn heel goed met een sjabloon te zandstralen of te glasstralen. Men spuit hiervoor met een hogedrukspuit grit tegen het sjabloon. Gebruik hiervoor een dikker en sterk sjabloon, bijvoorbeeld Mylar 0,4 mm. Echt zandstralen mag tegenwoordig niet meer omdat dit ongezond is. Het grit bestaat uit aluminium, glaskorrels, kokos of zelfs droogijs.


Sjablonen ontwerpen >