Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

Sjabloon ontwerpen in 3 stappen

Maak zelf uw sjabloon in 3 stappen door een eigen tekening te uploaden. De goedkoopste en snelste manier om van een eigen ontwerp een sjabloon te maken. Vele materialen en afmetingen mogelijk.

Sjabloon ontwerpen

Stap 1: Uploaden afbeelding

Maak zelf een (digitale) tekening, scan een voorbeeld of zoek op internet een afbeelding dat u wilt sjabloneren. Een goede bron zijn stockfoto's op internet. Let dan wel op dat er geen auteursrechten rusten op uw afbeelding.

Tekening vs sjabloon

Upload uw afbeelding als JPG, GIF op PNG-bestand. Uw sjabloon ziet er 'omgekeerd' als de tekening uit, in dit voorbeeld: zwart = sjabloon, wit = opening voor verf.
Van foto sjabloon maken »

Stap 2: Controle sjabloon

Een sjabloon moet aan een aantal eisen voldoen. Controleer zelf uw tekening. Losse delen (eilanden) moeten van zogenaamde bruggen zijn voorzien. Het beste resultaat geeft een silhouet of een afbeelding met een groot kleurcontrast (bijvoorbeeld zwart-wit).

Tekening vs sjabloon

Wanneer na het uploaden de gehele afbeelding zwart (of wit) is, dan is het contrast onvoldoende. Voorkom veel details, onderdelen kleiner dan 2 mm, te grote vergroting en te lage resolutie.
Meer tips & veel gemaakte fouten »

Stap 3: Maak op maat en bestel

Geef de gewenste afmeting en materiaal aan in het keuzemenu. Bij de hoogte en breedte gaan wij uit van de rand van uw geuploade tekening (rood) en niet die van - in dit geval - de bloem. Wilt u exact de afmeting van de bloem ? Snij uw tekening exact om de afbeelding heen (tekening 2, groene rand). Welk materiaal ? Raadpleeg Sjabloon-adviseur »

Rand tekening sjabloon

Na het op maat maken ziet direct de bijbehorende prijs. Bestel vervolgens door op 'In winkelwagen' te klikken.


Eigen ontwerp uploaden »