Sjablonen4You    Grootste keuze uit sjablonen

Sjablonen van Mylar

sjablonen mylar polyesterDe meeste mensen bestellen Mylar sjabloon folie bij Sjablonen4You. Deze polyester kunststof heeft als belangrijkste voordelen dat het heel sterk, dun, flexibel én goed te reinigen is. Daarnaast is Mylar een beetje doorzichtig, wat handig is bij het positioneren van een sjabloon. Verder is mylar food save en kan u dus gebruiken voor het sjabloneren met voedingsmiddelen. Myler sheets bestellen »

Factsheet Mylar

Materiaal Mylar is een merknaam van Dupont voor PolyEthyleenTereftalaat (PET) ook wel polyester genoemd. Mylar is een thermoplastic dat nog een speciale nabehandeling heeft ondergaan.
Populair •••• (meest verkocht)
Prijs +
Verftechnieken Kwast, spuiten, spatten, deppen, sponsen en rollen (0.1, 0.2 en 0.3 mm)
Doorzichtig Ja, handig voor het positioneren van het sjabloon.
Mylar 0,1 mm - 90% doorzichtig
Mylar 0,2 mm - 70% doorzichtig
Mylar 0,3 mm - 65% doorzichtig
Mylar 0,4 mm - 60% doorzichtig
Mylar 0,5 mm - 50% doorzichtig
Kleur Melk transparant
Herbruikbaar > 100 keer
Diameter 0,1 / 0,2 / 0,3 / 0,4 / 0,5 mm
Buigzaam Mylar is buigzaam en vervormbaar. Met een strijkbout (met handdoek) is Mylar weer recht te maken of juist te vervormen.
Detail Tot 1 mm
Toepassingen Divers, onder andere verven, levensmiddelen, hogedrukspuiten (green graffiti), 3D-sjabloneren en embossing (> 0,4 mm).
Mylar is food save en daardoor ook voor het sjabloneren met levensmiddelen geschikt. Na gebruik kan het sjabloon in de vaatwasser.
Omdat Mylar sterk is, is het zeer geschikt voor milieuvriendelijke green graffiti: afbeeldingen of teksten met hogedrukspuit aanbrengen op vuile stoepen en muren.
3D effect Eventueel 0,4 of 0,5 mm Mylar
Reinigen Mylar is goed schoon te maken. Zelfs met terpentine kan u verf verwijderen zonder het sjabloon te beschadigen. Mylar is beter bestand tegen chemicaliën dan andere kunststoffen.
Reparatie Mylar is sterk en gaat niet snel stuk. Maar mocht dit toch geval zijn dan is het sjabloon eenvoudig te repareren door een stukje van de rand te knippen en op de beschadiging te leggen en met een strijkbout of soldeerbout te verwarmen.
Milieu Mylar is recyclebaar en een milieuvriendelijk plastic.
Gebruikstemperatuur -7 tot + 150 graden C

Materialen vergelijken >